Nordiska Kommittén för Mänskliga Rättigheter

 

 

NKMR

 

 

För skydd av familjers rättigheter i de nordiska länderna

 

 

 

 

 

2007-02-16

 

 

Haugeland og Sunnhordland politidistrikt

Postboks 278

N-5501 Haugesund

 

Fax: (+) 47 53 76 63 10

 

 

 

Ärende: Anmälan mot Vindafjord Kommune - Tillägg

 

Med anledning av att ytterligare videoklipp har publicerats på YouTube vill undertecknad, Ruby Harrold-Claesson, jur. kand., ordf. i NKMR, göra ett tillägg till den anmälan mot de vid tvångsomhändertagandet och bortförandet av barnen medverkande barnevernstjenstemän och / eller poliser. URL:et för videoklippet är: http://www.youtube.com/watch?v=3Y58FMR1mqw&NR

 

Även detta videoklipp visar att det brutala tillvägagångssättet förefaller överdrivet och onödigt med tanke på att de vuxna runtomkring inte gjorde fysiskt motstånd. Det var barnen som gjorde motstånd - vilket var helt naturligt. Med hänsyn tagen till allas våra rättigheter att göra motstånd för att skydda oss från övergrepp - en tvångsseparation från sin familj och invanda miljö utgör ett djupt ingrepp i och övergrepp på ens personliga integritet - reagerade barnen helt normalt.

 

Jag upprepar: Barnevernet ska hjälpa inte stjälpa barn och deras familjer, inte heller ska barnevernet utsätta barn för administrativt, fysiskt och psykiskt våld som verkar traumatiserande och som sannolikt kommer att lämna djupa spår i barnen.

 

 

Olofstorp, dag som ovan

 

Ruby Harrold-Claesson

 

 

Ruby Harrold-Claesson

 

Jur. kand.

Ordf. i NKMR

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Kopia till:

Samfunnsmagasinet, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ordföranden i Vindafjord Kommune, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

Powered by AIS