Tranbjerg-sagen - dens såkaldte afslutning.

Af Majken Frost, teol. cand.

 

 

 

 


Majken Frost är teol. cand och präst i Horsens, Danmark. Hon är andra vice ordförande i NKMR. Majken Frost är en av grundarna av "Forældres Børnekommission", 1976. Hon är också medutgivare av tidskriften "Tidehverv" sedan 1994. Hon har publicerat många artiklar i dagspress och tidskrifter.

Artikeln är uppföljaren till Tranbjerg-sagen som publicerades i Tidehverv nr 7 - 76. årgang - September 2002. Den återges här med författarens benägna tillstånd.

 

 

Som det fremgår af artiklen om ”Tranbjergsagen”, gik forældrene med deres fire børn under jorden i april 2002, da de fornemmede, at de ikke ville få børnene hjem. Og Landsrettens afgørelse et par måneder senere gik dem da også imod.

 

Familien holdt sig skjult indtil foråret 2003. I mellemtiden havde Børn- og Ungeudvalget i Århus kommune fået ny formand, og man besluttede her at lade sagen falde. Familien kunne vende hjem – og deres fire børn, hvis ve og vel man mente forældrene ikke kunne varetage, viste sig under opholdet i skjul at have trivedes fortræffeligt.

 

Men lægerne på Skejby sygehus, hvis diagnose af moderen som lidende af Münchhausen by Proxy syndromet havde været årsagen til tvangsfjernelsen, fastholder denne diagnose. Så nu er familiens i den paradoksale situation, at de lever med en diagnose, som if. lægerne påstår moderen som farlig for børnene, samtidig med at kommunens sag imod dem er frafaldet.

 

Familien har søgt Sundhedsstyrelsen om omstødelse af diagnosen, - og faderen er i færd med at skrive en bog om hele sagsforløbet. Familien har i dag et godt samarbejde med kommunen.

 

 

Tranbjerg-sagen
Af Majken Frost

 

 

Tillbaka till Artiklar

 

 

                                  

                                                                          

 

Realtime website traffic tracker, online visitor stats and hit counter