Swedish

Välj ditt språk

Luleå - Polisen kritiserar sociala
Vakthavande polisbefäl Erik Kummu är starkt kritisk till hur socialen i Luleå arbetar. Han berättar om flera fall där socialen inte haft tid att hjälpa ungdomar. Erik Kummu säger att det fungerar bra i alla andra kommuner i länet – utom i Luleå.
En serie artiklar i Norrländska Socialdemokraten, 2007-11-29 -- 2007-12-05.

 

 

Polisen kritiserar sociala

Av Tommy Lundqvist
LULEÅ. Vakthavande polisbefälen i Norrbotten riktar skarp kritik mot socialförvaltningen i Luleå.- Det finns ingen beredskap när vi behöver hjälp med minderåriga barn. Jag förstår inte varför det inte fungerar i Luleå när det gör det på andra orter i länet, säger vakthavande polisbefäl Erik Kummu.
Norrländska Socialdemokraten, nsd.se - 2007-11-29


 

Sociala slår kritiken ifrån sig

Av Ulf Persson

LULEÅ. I gårdagens NSD fick Luleå kommuns socialförvaltning hård kritik från polisens länsvaktavande befälen för att unga med problem inte får hjälp. Även länsstyrelsen kritiserar långa handläggningstider och passivitet. - Det här är inte konstruktiv kritik, säger Gerd Bergman, socialförvaltningen.
Norrländska Socialdemokraten, nsd.se - 2007-11-30



"Jag har fått skämmas i riksdagen"

Av Stina Spetth

Luleå. Polisbefälens kritik mot socialförvaltningen har nått även maktens korridorer i Stockholm.
- Det är bedrövligt att Luleå kommun inte klarar det bättre, säger den moderate riksdagspolitikern Krister Hammarbergh.
Han säger också att han ser kopplingar till arbetet i riksdagen, bland annat jobbet med att motverka ungdomsbrottsligheten. Hammarbergh är mycket tydlig i sitt budskap - alla myndigheter måste samverka.
Norrländska Socialdemokraten, nsd.se - 2007-11-30

 

 

Polisen bönhörd om vilsna ungdomar

Av Sandor Berglund

LULEÅ. Erik Kummu, polisbefäl i Luleå, blir bönhörd. Kommunen satsar på två nya boenden för barn och ungdomar som kommit på kant i samhället.
- Inte en sekund för sent. Det här är precis vad jag har efterlyst, säger Kummu.
Den kritik som Kummu för en tid sedan riktade mot socialförvaltningen i Luleå var inte nådig. Han berättade i NSD om upprepade fall där polisen begärt att socialen skulle rycka ut för att ta hand om vilsna barn och ungdomar men där ingenting hänt.
Norrländska Socialdemokraten, nsd.se - 2007-12-05

 

 

 

Tillbaka till Artiklar

Tillbaka till Huvudsidan

Powered by AIS