Swedish

Välj ditt språk

 

Guds lilla barnaskara

 

 

 

 

guds_lilla_barnaskara

 

 

 

 

 

 

En februarikväll klockan fyra avgick bussen ut till landet. Vintern hade kommit och med den ordentligt med snö. Thomas satt i bussen med näsan tryckt mot fönsterrutan. Han såg hur snön yrde utanför och rutan blev vit av imma från hans andedräkt. Han torkade av rutan med den ena armen så han skulle kunna se ut. Han var mycket nyfiken på var han skulle hamna.

 

Han skulle precis fråga, då han hörde tanten som hade följt dem från barnhemmet inne i stan.

– Thomas och Jon nu är vi framme, ropade hon.

 

Thomas såg ett hus skymta vid vägen. En lampa lyste upp ena gaveln.

 

Husgaveln liksom försvann i snöyran när lampan på väggen lyste upp mörkret.

 

Det var inte mycket till hus tänkte han samtidigt som han såg en man komma fram för att möta dem pre­cis då bussen stängde dörrarna och brummande fortsatte sin resa ...

 

 

 

guds_lilla_barnaskara

Krister Lumme

 

Krister Lumme tillbringade hela sin barndom på ett åländskt barnhem. Från sex års ålder till dess han fyllde femton uppfostrades han på Stiftelsen Hemmet i kristen anda och nit.

 

Romanen Guds lilla barnaskara är ett gripande vittnesbord över Krister Lummes och hans barnhemskamraters kärlekslösa och kärva tillvaro.

 

Boken är ändå ingen anklagelseskrift, den är skriven utan någon större bitterhet. Minnen från en uppväxt - så har var det för oss.

Krister Lumme är född på Åland år 1946. Efter vistelsen på Stiftelsen Hemmet flyttade han till Sverige. Han återvände till Åland några år senare för att gå till sjöss. Han arbetade på åländska fartyg under 20 år. Nu är han bosatt i Mariefred i Sverige, där han arbetar som fastighetsskötare och brandförman. Krister Lumme är politiskt och fackligt aktiv.

 

Guds lilla barnaskara är hans debut som författare.

 

 

PQR-kultur

ISBN 951-98915-5-2

 

 

 

Böcker

 

Artiklar

 

Tillbaka till Huvudsidan

 

 

 

 

Powered by AIS