Swedish

Välj ditt språk

Ännu inga spår efter bortrövad bebis
Av David Naylor




David Naylor är journalist på Eskilstuna Kuriren.

Artikeln är tidigare publicerad i Eskilstuna-Kuriren och ekuriren.se 2009-06-03, men den har nu tagits bort från tidningens hemsida.

Artikeln återges här eftersom den är viktig för NKMR:s läsare och också för sammanställningen av artiklarna om Fallet Elin, som vi har publicerat på NKMR:s hemsida.



 

 

Stallarholmen

Ett barn som placerats i fosterhem i Stallarholmen rövades bort av sin biologiska mamma under onsdagseftermiddagen. På torsdagsmorgonen hade polisen fortfarande inte hittat varken bebisen eller förövarna.
– Vi har gått ut och begärt att våra granndistrikt hjälper oss att leta, framför allt efter en bil som vi tror att de åker i, säger Sörmlandspolisens vakthavande befäl Göran Risberg.

Det fosterhemsplacerade barnet är bara tio månader fyllda. Strax före 14-tiden på onsdagseftermiddagen kom barnets biologiska mamma och mormor till fosterhemmet i Stallarholmen och tog med sig barnet därifrån. De körde från platsen i en mörkgrön Peugeot.

– Sedan vet vi inte alls var de har försvunnit någonstans, säger Göran Risberg.

Både barnets mamman och mormodern är hemmahörande i Örebro. Fosterföräldrarna kunde uppge bilens registreringsnummer för polisen och bilen söktes under kvällen i Sörmland och angränsande län.

Bortrövandet rubriceras av polisen som grov egenmäktighet med barn.


Socialen tog Elins bebis. Bebisen ansågs för snäll och tvångsomhändertogs från sin unga mamma Elin
Artiklar publicerade i Eskilstuna kuriren, Dagens Nyheter, NKMR:s Diskussionsforum och Aftonbladet - 2009-06-04 -- 2010-05-19


Lagsanktionerade bortrövanden av barn
Av Ruby Harrold-Claesson, Eskilstuna-Kuriren, ekuriren.se - 2009-06-04


Ännu inga spår efter bortrövad bebis
Av David Naylor, Eskilstuna-Kuriren, ekuriren.se - 2009-06-03


Tillbaka till Artiklar
 

Tillbaka till Huvudsidan  

 

 

Powered by AIS