Swedish

Välj ditt språk

Socialas agerande skördar liv !

Sven-Erik Berg, Morfar, Nordmaling

 

 

 

 


Sven-Erik Berg är en skarp samhällskritiker och flitig debattör.



Sven-Erik Berg har personliga erfarenheter av socialtjänstens arbetssätt. Hans barnbarn blev tvångsomhändertaget och placerat i fosterhem.
I Tinafallet berättar Sven-Erik Berg om familjens kamp för barnets rätt till sin egen familj och släkt. Kampen var lång och grym. Sven-Erik Berg och hans fru, Ingrid, demonstrerade utanför socialkontoret. Socialarbetarna polisanmälde dem för förtal. Familjen Berg polisanmälde socialarbetarna för tjänstefel. Polis och åklagare utredde aldrig socialtjänstens brott. Sven-Erik Berg dömdes att betala skadestånd till socialarbetarna som hade stulit hans barnbarn.
Men han kämpade vidare - och vann. Barnet återlämnades till sin släkt.

Sven-Erik Berg har skickat sitt manus, i form av insändare, till ett antal tidningar bl.a. Örnsköldsviks Allehanda, Nya Wermlandstidningen, Nerikes Allehanda, GP m.fl.

Inlägget publiceras här med författarens benägna tillstånd.

 

 

 

Nu har det hänt – det som många av oss hade befarat. Den familj som så skoningslöst under cirka två års tid förföljts och trakasserats av de sociala myndigheterna i Örnsköldsviks kommun, har drabbats av ett nytt hårt slag. Strax före midsommarhelgen dog pappan i familjen.

 

Det är lätt att se sambandet mellan de sociala myndigheternas brutala agerande och mannens allt för tidiga frånfälle. Ovissheten beträffande vad företrädare för myndigheten skulle företa sig härnäst blev till sist för påfrestande för hjärtat.

 

Man bör i sammanhanget kunna ställa frågan: Ingår det verkligen i de sociala myndigheternas åtaganden att jaga livet ur skötsamma människor?

 

De tjänstemän som handlagt ärendet med den aktuella familjen, borde naturligtvis ha avskedats tidigare, men med de tragiska konsekvenser som blivit följden av deras insatser, är det nu ett måste, att de för all framtid befrias från uppdrag inom familje- och individomsorg.

 

De politiker med Jan-Olov Häggström i spetsen, som kategoriskt slutit upp bakom tjänstemännen bör å det snaraste ställa sina platser till förfogande.



Till Minne av Bernt Hörnell
Av Sven-Erik Berg


Örnsköldsviksfallet. Anonymt brev slog familjens liv i spillror
En serie artiklar i Örnsköldsviks Allehanda

 

Tillbaka till Artiklar

Tillbaka till Huvudsidan

 

 

Powered by AIS